Hvorfor parade ?

 Parader

853x550

Når det er karneval i Brasil, er det folkefest i gatene. De feirer riktignok litt forskjellig rundt om i landet, og med litt ulik type musikk.  I nordøst er det for eksempel mest typisk med høy musikk som blir spilt fra lasteplanet på biler i paraden. Det mest kjente karnevalet foregår i den store byen Rio de Janeiro. En kjent arkitekt har tegnet sambodromen, en stadion der hovedparaden passerer.  De som har råd og flaks, har skaffet seg billetter til tribunene slik at de kan se de flotte opptogene. Dommere gir poeng til de som har det flotteste innslaget. Rundt om i byen finnes det nemlig mange sambaskoler. Gjennom hele året har de planlagt og øvd på hva de skal gjøre i paraden. Det gjelder både å ha de mest vakre og storslåtte kostymer, det beste opptrinnet og den fineste dansen.

 

Ingen tenker på hvem du er

 

I karnevalstiden er liksom alt ”lov”. På restauranter, utesteder og klubber er det også fest – nesten hele døgnet. Det kan rett og slett virke som alle danser en hel uke til ende! ”Det som er så fint med karneval” fortalte Paulina, ”er at ingen tenker på hvor du kommer fra. Om du tjener mye og har en fin jobb, eller er som jeg, fattig og bor i favelaen. Vi fester og er glade sammen!”

 

Vi håper å se deg i Sandvika 13. Juni. Her er det lov å komme som man er, vil du kle deg ut kan du det eller så kan du komme å se på andre som koser seg.

Leave a comment